Yavru kedim dün ilk defa iç parazit hapı aldı ertesi gün kakasinda bunu gördüm ne yapmam gerek veteriner kapalı endişeleniyorum bize herhangi bir tehlikesi varmidir
top of page

Topluluğa Soru Sor
Herkese Açık·14 İş arkadaşı
bottom of page
Yavru kedim dün ilk defa iç parazit hapı aldı ertesi gün kakasinda bunu gördüm ne yapmam gerek veteriner kapalı endişeleniyorum bize herhangi bir tehlikesi varmidir
Merhaba, kedinizin dışkısında gördüğünüz şey bir parazit ve bu, tedavinin işe yaradığı anlamına gelir. Kediniz şu an parazitlerini döküyor bu sırada onun genel durumunu kontrol etmelisiniz eğer iştahsızlık, halsizlik, ishal ve sürekli kusma gibi durumlar olursa mutlaka veteriner hekime göstermelisiniz. Onun haricinde parazit dökme sürecinde hijyen ve temizlik çok önemlidir, parazit yumurtalarının etrafa dağılmaması için sürekli kum kabını, bulunduğu ortamı ve çevreyi güzelce temizleyin. Kedinizi sevdikten sonra ellerinizi güzelce yıkayın. Kedinizin iyi beslenmesini ve bol su içmesini sağlayın. Parazit dökmesi durduktan sonra da tekrar bir kliniğe gitmenizi ve parazitlerin tamamen temizlendiğinden emin olmak için kontrol ettirmenizi öneririm.