Hocam merhaba sizlere birkaç sorum olacak müsadenizle..
1)Gastro mama kısır erkek kedilerde kilo yapar mı?
2)Kedilerde glutatyon takviyesi kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz?
3)Hassas sindirime sahip kedilere kuru mama dışında sıvı krema, yaş mama vermek zararlı mıdır?
4)Sokak canlarını besliyorum, havalar soğuk onları sıcak tutacak besin takviyeleri ne verebilirim?(Kuru ve yaş mama dışında)
Çok soru sordum, özür dilerim 🙏🏻
Merhaba Sinem Hanım☺️ Gastro mamalar yağ ve protein açısından yüksek olabilir, eğer kullandığınız gastro mama yüksek kaloriliyse ve kediniz günlük harcadığı enerji miktarından fazla tüketiyorsa kilo alma riski olabilir. Porsiyon kontrolü ve düzenli egzersiz ile bunu dengeleyebilirsiniz.
2- Glutatyon vücuttaki hücrelerin korunmasına yardımcı olan güçlü bir antioksidandır fakat doğal yollarla zaten vücutta üretildiğinden belirli durumlarda verilmesi gerektiğini düşünüyorum. (Karaciğer hastalıkları, toksin zehirlenmesi gibi tabi ki veteriner hekim kontrolünde). Onun haricinde kedinizin bağışıklık sistemini desteklemek ve doğal yollarla glutatyon üretimini arttırmak için selenyum, c vit ve protein açısından zengin gıdaları verebilirsiniz.
3- Genellikle sorun yaratmaz fakat bazı şeylere dikkat edilmelidir örneğin sıvı kremada laktoz bulunmamalı, yağ oranı ve katkı maddelerine dikkat edilmeli. Yaş mamalar ise düşük yağlı ve sindirimi kolay olduğunda iyi bir alternatif olabilir.
4- Kışın sokakta yaşayan canların daha fazla enerjiye ihtiyacı olacağından yüksek proteinli ve yağlı gıdalarla beslemeniz çok önemli. Onlar için kemik suyu kaynatabilirsiniz. Hayvansal yağlar da çok faydalı olur. Et ürünleri haricinde lif kaynağı olarak yulaf ezmesi verebilirsiniz hem kediler hem köpekler tüketebilir. Karbonhidrat olarak haşlanmış pirinç verebilirsiniz. 🐾